welkom

voorstellenlessenfrisbeesporten

gedragstherapie
TTouch   Samen in
           evenwicht

prijzen/lestijden

contact/locaties
opleidingen

agenda/links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

overzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

overzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

overzicht

 

 


overzicht

 

 

 

 

 overzicht

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

   

HondenschoolDe  Vrolijke staart              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sport en Spel

Frisbee

hondensporten    


Treibball

HoopersBehendigheid

 

 

 

     

 

Frisbee met de hond

Hondenfrisbee is een sport waarbij hond en baas zeer nauw met elkaar samenwerken. De baas moet goed op zijn hond letten om op het juiste moment te gooien waardoor de hond in staat is om de frisbee te vangen. Hiervoor is een goede werptechniek nodig, die in het lesgedeelte zonder hond goed geoefend wordt. Ook leert u verschillende worpen en kunstjes waardoor het spel voor de hond nog behendiger en interessanter wordt. De hond kijkt naar de lichaamstaal van de baas, iets waar de hond uitermate goed in is, om te zien welke worp er gaat komen. Tijdens het frisbeeën is de hond zowel lichamelijk als geestelijk bezig waardoor hij gezond blijft.

Een ander onderdeel van de frisbeesport is de minidistance waarbij er recht vooruit gegooid wordt en de hond de frisbee uit de lucht vangt. Ook deze werptechniek vereist enige oefening.

De frisbeesport is geschikt voor alle rassen. Sommige honden zijn goed in springen over het lichaam van de baas, terwijl andere het leuk vinden om kunstjes tussendoor te doen. Zo is er voor iedere hond wel iets leuks te bedenken. De fantasie van de baas wordt daardoor ook geprikkeld.

Gezondheid en veiligheid staan natuurlijk voorop. Vandaar dat honden pas mogen beginnen als ze een jaar oud zijn in verband met het uitgroeien van het skelet. Tevens wordt er alleen gespeeld met goedgekeurde hondenfrisbees.

 

Behendigheid met de hond    

Behendigheid of agility is een leuke manier om sportief met uw hond bezig te zijn. Het doel is om samen met uw hond een hecht team te vormen  waarbij u samen een parkoers af legt. U geeft aan uw hond aanwijzingen welke hindernis deze moet nemen. Wij doen dat op een druk vrije manier en in het aanleren van de toestellen zonder commando’s zodat uw hond goed naar u moet kijken om te weten wat deze moet doen. Hierdoor ontstaat er van af dag 1 een ontspannen  hecht team waarbij u beide elkaar door en door leert kennen.  Welke aanwijzing geeft mijn baas welke handling geef ik nu aan mijn hond zodat deze goed de hindernis neemt. Wat kan mijn hond als fysieke en mentale belasting aan . Tijdens de training mag de hond nadenken over wat er van hem  wordt verwacht en vrolijkheid in de trainingen staat voorop.

 

Er kan ook met  honden jonger dan 1 jaar waarbij getraind wordt zonder te zware belasting voor de hond.

               

Hoopers

Een sport waaraan alle honden mee kunnen doen. Jong, oud, groot, klein met of zonder beperking. 

Bij deze sport stuur je de hond door hoopers, tunnels en om hoge tonnen van uit een plek waar je zelf staat Je gebruikt hiervoor lichaamsgebaren en eventueel een stem commando’s.

Het aanleren gaat met lichaamsgebaren waardoor de hond goed op je gaat letten en er zo een hechte samenwerking komt.

Wij leren u, hoe je de  hond traint om alle toestellen te nemen. . Natuurlijk doen we dit op de bekende vrolijke en drukvrije manier en volgt er altijd een beloning als jij het goed doet.

Waarna de hond parkoersjes vrolijk gaat lopen.  Dat kan snel of langzaam, als jij en je hond maar plezier hebben. 

Er is weinig fysieke belasting doordat  de hoopers alleen een lage ligger hebben, de honden hoeven dus niet te springen en de hoopers tonnen en tunnels zijn makkelijk te verplaatsen wanneer als het parkoers voor een hond te moeilik is deze snel aangepast kan worden.

 

Treibball

Treibball is een leuke niet belastende sport die geschikt is voor elke hond.

Het doel van het spel is dat de hond met zijn neus of schouder 8 ballen van 65 cm doorsnede in een doel drijft. De handler staat in het doel en geeft de hond aanwijzingen om alle ballen zo snel mogelijk in het doel te krijgen.

Om variatie in het spel te krijgen worden voor gevorderde honden parkoersen gemaakt die de hond op aanwijzing van de handler moet gaan volgen. Er kan ook op kleur van de ballen worden gewerkt, waardoor het spel een uitdaging blijft voor handler en hond.

De honden vinden het duwen van de bal zo enorm leuk dat bij de eerste cursus
(10 lessen) alle commando’s goed geoefend moeten worden. De hond moet goed onder controle staan voordat er met meerdere ballen gespeeld kan worden.

In de tweede cursus wordt naar 8 ballen toegewerkt en een begin gemaakt met een simpel parkoers.

Bij wedstrijden zijn de klassen zo ingedeeld dat een niet drijvende of hoedende hond niet in het nadeel is.

 

Sport en Spel

Bij Sport en Spel worden de verschillende sporten afgewisseld, doen we doggy dance oefeningen truckjes, gaan we het baasje zoek door een geurlapje op verschillende manieren te verstoppen. Een leuk uur om samen bezig te zijn.

 

Zoek de Geur

Welke geur gaan we zoeken
Dit kan zijn: geld, sleutels, geur van mensen en waar u uw hond op wilt laten zoeken.

We verstoppen dan de geur in van alles en nog wat om er een leuke uitdaging van te maken wat aansluit op het natuurlijk gedrag van honden bezig zijn met hun neus. 

Heeft de hond dit onder de knie,  gaan we  ook  uitstapjes maken.

Een uur lang zoeken is in het begin erg vermoeiend vandaar dat naast dit hoofdthema ook andere sportonderdelen aangeboden worden.

 

Balans en Coördinatie

Bij de oefeningen worden de honden bewust van hun lichaam.
Hoe bewuster een hond van zijn lichaam is hoe zekerder hij door het leven gaat en gemakelijker te begeleiden naar gewenst gedrag.  Daarnaast onstaat er een mooie samenwerking tussen hond en mens. Het is een hele mooie cursus voor honden in de pubertijd doordat de puber zelf kan zeggen of hij wel wat aan kan of niet. Lukt het de hond niet dan begeleid je, je hond in kleine stapjes waardoor de oefening wel gaat lukken.