welkom

voorstellen

lessen

frisbee

sportenTTouch Samen in
           evenwichtgedragstherapie 

prijzen/lestijden

contact/locaties

opleidingen

agenda/links

 

 

 

 

 

   

HondenschoolDe  Vrolijke staart              

Voorstellen

Erica van Mil
Ik ben Erica van Mil en woon samen met mijn vriend Henk Wierda en onze honden Murphy, Magic Blue en onze drie poezen in Steggerda. Mac Blue is op 11 maart 2016 over de regenboog brug gegaan.

In september 2002 kwam Mac Blue bij ons wonen. Met zijn komst begon mijn passie voor honden. Mac Blue is geen gemakkelijke hond en kreeg problemen met andere reuen. Hiervoor ben ik opnieuw gaan lessen bij een hondenschool waar ook gedragstherapie werd gegeven. Daar heb ik zoveel geleerd over de hond en zijn gedrag dat ik Mac Blue beter ben gaan begrijpen. De band met hem is veel beter en vooral leuker geworden. Aan zijn lichaamshouding kan ik zien wanneer hij gespannen wordt, zodat ik daarop kan reageren.

Doordat ik dit een lekker en leuk gevoel vond, begon het bij mij te kriebelen: dat wil ik ook aan andere hondenbazen meegeven.

Toen ben ik op zoek gegaan naar instructeursopleiding met positieve leermethoden als uitgangspunt. Ik kwam terecht bij de opleiding van Geert De Bolster in BelgiŽ waar ik de instructeursopleiding en de opleiding tot gedragstherapeut heb gevolgd.

In mei 2006 ben ik gestart met hondenschool De Vrolijke Staart, waarbij een goede, plezierige relatie tussen hond en baas het uitgangspunt is.

Mijn grootste passie is om samen met de honden lekker te frisbeeŽn.

Erica van Mil

Margriet de Jong

Ik ben Margriet de Jong en train sinds januari 2011 bij Erica met mijn dalmatiŽr Nozem. Met de komst van Nozem in mijn leven is er veel voor mij veranderd. Nooit heb ik geweten dat leven met een hond zo ontzettend leuk is. Door deze ervaring ben ik maart 2011 begonnen met de opleiding voor instructeur. December 2011 heb ik examen gedaan en ik ben geslaagd, thuis koester ik dit diploma.

Met Nozem doe ik mijn best hem een goede opvoeding te geven. Een dalmatiŽr is niet ťťn van de makkelijkste honden hiervoor, maar, zoals Erica ooit zei: Nozem is mijn leerhond en dat is Ďtie! Hij sleept me door een moeilijke periode heen, is er altijd voor me en ik leer zo ontzettend veel van hem. Hij heeft zijn probleempjes, maar omdat ik veel heb geleerd, kan ik hierop inspelen en hem behoeden voor gaatjes in zijn lijf.

Het lesgeven is zo ontzettend leuk en dan vooral het overdragen van mijn kennis naar de mensen die met hun hond komen. Ik zou wel door kunnen blijven praten over alles wat ik geleerd heb en zo de mensen die kennis ook meegeven. Helaas is er wekelijks maar een uur beschikbaar en dat uur moet vaak nog gedeeld worden met medecursisten.

Ik krijg het ook steeds beter voor elkaar dat een hond, die ik als voorbeeld neem, ook datgene doet wat de bedoeling is en dat betekend dat ik goed in de gaten heb hoe een hond leert, maar vooral hoe ik een hond motiveer dat te hond wat ik wil.

Dagelijks wandel ik heerlijk met Nozem, een wandeling van een uur is het meestal. Heerlijk door weer en wind, ja ook door regen is niet erg, gewoon je erop instellen en goede waterdichte kleding aan en lopen. Dit is mijn uurtje ontspanning, samen bezig zijn. Nozem hoort hele verhalen aan over mijn werkdag en ondertussen laat ik hem zoeken in de snoepjesboom, of gewoon lekker rondsnuffelen.

Mijn volgende opleiding wordt gedragstherapeut en deze start in het najaar van 2012 en rond ik af in maart 2014. Tot die tijd geniet ik even van vrije weekenden en probeer ik kortere workshops te volgen.

Als ik niet met Nozem wandel, ben ik lekker thuis in Vledder samen met Nozem en de katten Max en Timmy. Ik mag graag lezen bij voorkeur fantasy en mijn muzikale voorkeur gaat uit naar Pink Floyd, Marillion en andere symfonische en progressieve rockmuziek. Maar Barbra Streisand hoort ook in mijn cd kast thuis.

Tot ziens
Margriet